Het probleem van de in mijn Donkervoort gemonteerde recmtichtschakelaar is dat deze domweg te kort is. Dit is opgelost door twee (rode) vuldopjes op de pen te schuiven. Deze vuldopjes begonnen in mijn auto echter uit elkaar te vallen waardoor de remlichten niet meer goed functioneerden.

Daar moest dus een oplossing voor gevonden worden. Een optie zou een drukschakelaar op het remsysteem zijn, alleen had ik daarvoor nergens een aansluitmogelijkheid. Ik zou dan met een T-stuk moeten gaan werken en remleidingen aanpassen/omleggen, dat leek me ook niet zo'n goed plan én best veel werk.

 

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een gaatje in de kunststof pen van de schakelaar te boren, hier M4 schroefdraad in te tappen en een inbusboutje in te zetten. Er is dan gelijk ook weer wat stelmogelijkheid door vulringetjes achter de kop van het boutje te leggen. In dit geval niet nodig, de kop van het boutje was precies dik genoeg. De kop van het boutje zal naar verwachting ook niet kapot gaan zoals de fragielere rode plastic busjes.

 

Het boutje helemaal ingedraaid zonder ringetjes onder de kop was in mijn geval de juiste lengte.